Slutligen sitter ner till allmänhetens talande

0
2

Thanksgiving var ungefär en vecka sedan, och vilken fest vi hade! Visst, vi saknade alla våra familjer, hemlängden förstärks definitivt över semestern, men det är något speciellt att dela tacksägartraditioner med nya vänner. Inte bara fick vi dela våra familjetraditioner med varandra, men vi fick dela dem med några personer som aldrig tidigare firade Thanksgiving.

När dagen rullade runt, var vi nere en amerikansk från vårt besättning men upp av två nya amerikaner. Mark var i London besöker sin syster och hade sitt eget Thanksgiving-äventyr. Resten av oss förenades av Ryans flickvän, Kristin, och även Nancy Tuchman, direktören för vårt institut för miljöhållbarhet i Loyola. De sex amerikanska amerikanerna fick förbereda middag för att dela med våra tyska och svenska vänner Philip, direktören för Newman Institute,allmänhetens talande, Ruth och Malin. Att ha Nancy och Kristin runt var en blast. Kristin leder anklagelsen på kalkon och Nancy var där för att se till att vi inte skruvade någonting alltför dåligt, eftersom för oss alla förutom henne var det vår första tacksägelse som vi någonsin hade förberett.

Dagen började med en av Olivias traditioner: en Thanksgiving morning run. Vi sprang inte för långt nerför skogsvägen bakom Länna och gick sedan hem för att starta alla förberedelser. Eftersom Thanksgiving inte är en fest i Sverige hade vi haft problem med att hitta några viktiga ingredienser och tvingades göra allt från början, vilket var ganska roligt. Det visar sig verkligen enkelt, även om man måste göra egna brödbitar! Vi hade den vanliga Thanksgiving kalkonscramble för att få den i ugnen i tid, men det visade sig vara en vacker och välkokt fågel. Våra bord hålls blir mer fantastisk som vi tog ut maträtt efter maträtten, och när vi satt ner för att äta var det ett vackert och färgstarkt bord. Maten var fantastisk och vi åt alla sätt för mycket. Vi försäkrade våra icke-amerikanska vänner att, ja, din mage ska känna att den kommer att explodera. Naturligtvis fick vi också dessert, och vi gjorde inte besviken på ett brett urval. Vi hade pumpa paj, pecan paj, chokladmousse och glass med en traditionell svensk bärsås.allmänhetens talande, De var alla fantastiska, även om pecan-tårtan var lite knepig att komma ut ur pannan!

 

Sammantaget var det en bra dag. Det fanns massor av skratt och historier runt bordet, och även om vi firade i en bondgård i Sverige med vänner istället för familj, kände det sig som hemma!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here